14-godišnjoj Aidi potrebna je pomoć za operaciju kičme

127

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za prikupljanje pomoći 14-godišnjoj djevojčici Aidi Osmanović iz sela Rašljevo kod Gračanice, koja sa majkom danas kreće na put za Tursku gdje mora raditi operaciju kičme.

MARKETING

Kako je navedeno u saopćenju iz Pomozi.ba, Aidi je nedavno, prilikom naglog rasta, dijagnosticiran teži oblik skolioze, koji se ne može liječiti vježbama ili nošenjem steznika. Zbog skolioze već ima probleme sa disanjem, gotovo da se ne može sagnuti, a stanje joj se vrlo brzo može pogoršati.

Jedino rješenje je zahtjevan operativni zahvat koji nije moguće raditi u BiH. Situacija bi bila jednostavna da samo operacija u Turskoj, bez popratnih troškova, ne košta 21.000 eura, što Aidini roditelji nisu u stanju sami obezbijediti. Pored Aide imaju još tri kćerke, a samo je otac zaposlen.

“Kako se stanje ne bi pogoršalo, Aidi smo već platili pasoš i omogućili put u Tursku, a apelom ćemo pokušati prikupiti dovoljno novca za njeno liječenje”, poručili su iz Pomozi.ba.

Svi koji su u mogućnosti i žele donirati novac to mogu učiniti u samo nekoliko klikova na našoj online platformi www.pomoziba.org, pozivom na telefonski broj 17012, kojim se doniraju 2 KM a pored toga tu su i ostali računi Udruženja Pomozi.ba koje je moguće pronaći na web-stranici.

 

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara