SportNogometReal stekao veliku prednost protiv Leganesa u Kupu Kralja

Real stekao veliku prednost protiv Leganesa u Kupu Kralja

Real Madrid je na svom terenu ugostio ekipu Leganesa u prvoj utakmici osmine finala Kupa Kralja i slavio ubjedljivu pobjedu rezultatom 3:0. Santiago Solari je “promiješao karte” za ovaj susret, ali se ispostavilo da je i podmlađeni sastav bio dovoljan za ubjedljivu pobjedu Kraljeva. Ipak, igrao je Leganes dosta dobro u prvom poluvremenu. Imali su gosti nekoliko dobrih prilika, ali onda u finišu prvog dijela Odriozola pada u kaznenom prostoru, a sudija Manzano pokazuje na bijelu tačku. Loptu je uzeo Sergio Ramos i u 44. minuti doveo Real u vodstvo od 1:0. Drugo poluvrijeme je donijelo dominaciju Reala, Vinicius Junior se našao u nekoliko izglednih prilika, ali je za drugi gol Kraljeva bila potrebna greška odbrane Leganesa. Došli su domaći do lopte pred golom Leganesa u 68. minuti, Vinicius ju je proslijedio do Lucasa koji je rutinski pogodio za 2:0. Konačnih Real Madrid – Leganes 3:0 je postavio Vinicius Junior koji je u 77. minuti odlično uhvatio volej nakon ubacivanja Odriozole i matirao golmana gostiju. Leganes je u finišu susreta imao dvije dobre prilike da barem ublaži poraz, ali Braitwaite i Sabin nisu uspjeli savladati Keylora Navasa, pa je na kraju ostalo 3:0.

(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE