SportNogometRoma nadigrana, ali ipak pobjedila Bolognu

Roma nadigrana, ali ipak pobjedila Bolognu

Fudbaleri Rome su večeras na Olimpicu sa 2:1 savladali Bolognu u utakmici 24. kola italijanske Serije A. Bologna je bolje počela utakmicu i bili su bolji gosti u prvih 45 minuta. Imali su nekoliko prilika pred golom Olssena, a samo je sreća spasila Vučicu pa je na semaforu ostalo 0:0. Najveća prilika je viđena u samom finišu prvog dijela, kada je Soriano pogodio prečku… Prije toga je prijetio i Edera, Poli, ali i još jednom Roberto Soriano.

U drugom poluvremenu ipak druga priča. Bolje ga je otvorila Roma, a u 55. minuti im je dosuđen jedanaesterac. Siguran realizator je bio Aleksandar Kolarov, te je onda Romi bilo puno lakše igrati. To su iskoristili u 73. minuti kada dolaze i do drugog pogotka. Federico Fazio je postigao sjajan gol volejem na asistenciju De Rossija. Nove muke za Vučicu dolaze u finišu susreta. U 84. minuti je na asistenciju Soriana pogodio Sansone, pa su domaći navijači do samog kraja strepili za tri boda. Ipak, izdržala je Roma i slavila pobjedu koja je dovodi na 5. mjesto, odmah ispred Atalante. Edin Džeko je na terenu proveo svih 90 minuta…

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE