ZanimljivostiReceptiNapravite focacciu s maslinama i paradajzom i unesite dašak Italije u svoju...

Napravite focacciu s maslinama i paradajzom i unesite dašak Italije u svoju kuhinju

Slanoj i hrskavoj korici teško je odoljeti, naročito kada je kombinujete s maslinama, cherry paradajzom i ruzmarinom. Dobra vijest je da focacciu možete veoma lako pripremiti i kod kuće.

Potrebno vam je 500 gr brašna, prstohvat soli, 300 ml mlake vode, 50 ml maslinovog ulja, mala kašika šećera i pakovanje suhe germe/kvasca.

 

https://www.instagram.com/p/BvwxLVSBut7/?utm_source=ig_embed

U mlaku vodu dodajte sećer, so i kvasac. Promješajte pa nakon 5 minuta dodajte brašno i ulje. Mijesite sve dok se ulje ne sjedini s tijestom pa ostavite da miruje 2 sata.Nakon toga tijesto stavite na radnu površinu koju ste prethodno posuli brašnom (tijesto možete podijeliti na dva dijela ili napraviti jednu veliku pogaču).

Oklagijom razvijte tijesto debljine 2 cm i stavite a u pleh za pečenje. U tijesto utisnite sve što želite (masline, paradajz, ruzmarin…) i ostavite da miruje 30 minuta. Nakon toga stavite u rernu zagrijanu na 180 stepeni i pecite 30-40 minuta.

Slične recepte možete pronaći na blogu Harry Coopers Food kojeg vodi food blogger Hajrudin Šišić.

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE