AutoHiperautomobil od 3,4 miliona $ u sastavu policije Abu Dabija

Hiperautomobil od 3,4 miliona $ u sastavu policije Abu Dabija

Arapski hiperautomobil iz W Motorsa je u Abu Dhabi stigao još 2015. godine, ali tek je sada dobio službene oznake i ušao pod okrilje jedne od tehnološki najopremljenijih policijskih jedinica.

Lykan Hypersport je time definitivno postao jedan od najluđih, ali i najskupljih policijskih automobila svih vremena, prenosi index.hr.

Automobil pokreće RUF-ov 3.7 šestcilindraš sa 740 KS, a do 100 km/h stiže za 2,8 sekundi uz čak 395 km/h maksimalca. Proizvedeno je svega 7 primjeraka, a cijena je bila 3,4 miliona USD  po primjerku.

Naslijedio ga je još snažniji bolid, 3.8 šestak s barem 800 KS. Fenyr SuperSport mu je ime i vozi do 100 km/h za 2,7 sekundi. Maksimalac je istih 395 km/h, a naklada će mu biti 100 primjeraka.

 

Visoko.co.ba/nezavisne.com


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE