ZDKSportMladi ragbijaši proteklog vikenda učestvovali su na dva turnira

Mladi ragbijaši proteklog vikenda učestvovali su na dva turnira

Mladi ragbijaši učesnici Ragbi škole Ragbi kluba Čelik proteklog vikenda učestvovali su na dva turnira. Selekcija U14 učestvovala je na Otvorenom turniru Grada Zagreba koji se održao 12.10.2019. na kojem su učestvovale ekipe Ragbi klub Sisak, Ragbi klub Mladost i Ragbi klub Rijeka i Ragbi klub Zagreb.
U ovom popularnom takmičenju u ragbiju 7, koji predstavlja olimpijski sport naša selekcija ostvarila je prvo mjesto u svojoj kategoriji. Selekcije U6, U8, U10 i u12 učestvovale su na 3. Memorijalnom turniru “Mihovil Rađa” koji se održao 13.10.2019. godine u Splitu na kojem su pored ekipa Čelika učestvovale ekipe iz Makarske, Dubrovnika, Sinja, Splita kao i Italije.
Na ovome turniru naše selekcije su ostvarile izuzetno visoki plasman i svojim znanjem pokazala da ragbi ima svijetlu budućnost u Zenici a tako i u samoj BIH. Čestitke našim mladim ragbijašima na zalaganjau i trudu kao i uspijehu koji postaju sve veći iz dana u dan.

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE