BiHUhapšen Milan Trišić, osumnjičen za ratni zločin na području Bratunca

Uhapšen Milan Trišić, osumnjičen za ratni zločin na području Bratunca

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za ratne zločine, nakon deportacije iz Sjedinjenih Američkih Država, slobode je lišen Milan Trišić (1963.), osumnjičen za zločin protiv čovječnosti na području Bratunca 1992. godine.

Osumnjičeni je pod istragom Posebnog odjela za ratne zločine, a osumnjičen je da je kao pripadnik VRS-a na području Bratunca 1992. godine počinio zločin protiv čovječnosti nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti, koji se odnose na progon u vezi sa zločinima ubojstva, prisilnog nestanka, nezakonitog zatočenja, mučenja i zlostavljanja, kao i prisilnog preseljenja većeg broja žrtava.

Tokom istrage, došlo se do saznanja da osumnjičeni živi na području SAD-a, nakon čega je ostvarena suradnja s partnerskim institucijama u toj zemlji.

Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će biti predat postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičenog, te nakon toga odlučiti o daljim aktivnostima u predmetu, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

federalna.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE