2Cellos instrumentalom “Pirates Of The Caribbean” predstavili novi album

Luka Šulić i Stjepan Hauser, fantastični dvojac koji čini okosnicu sastava 2Cellos, objavljivanjem spota za intrumentalnu numeru "Pirates Of The Caribbean" predstavio je svoj novi album "Let There Be Cello".

27

Spot nove pjesme režirao je Kristijan Burlović iz MedVid produkcijske kuće, a za potrebe njegovog snimanja Šulić i Hauser su se morali prerušiti u gusare i zaploviti brodom Karaka na Jadranskom moru.

Ovim instrumentalom duo 2Cellos predstavlja svoj novi studijski uradak naziva “Let There Be Cello” na kojem će se naći 14 pjesama. Produkciju albuma potpisuje Filip Vidović iz Morris studija.

Zanimljivo je istaći kako se na ovom albumu vrsnih hrvatskih instrumentalista nalazi 12 obrada velikih svjetskih hitova, a preostale dvije pjesme će biti autorske. Tačnije, singlovi “Concept2” i “Cadenza” su autorske numere dvojca Šulić-Hauser.

Kao posljednja pjesma na albumu pojavljuje se “Champions Anthem”, inače himna Lige Prvaka koju su u ovogodišnjem finalu navedenog takmičenja svi ljubitelji fudbala širom svijeta mogli čuti u izvedbi grupe 2Cellos.

klix.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.