SportUFC se ovog vikenda vraća u Las Vegas!

UFC se ovog vikenda vraća u Las Vegas!

Atletska komisija Nevade dala je zeleno svjetlo za povaratk UFC-a u ovu saveznu državu, prvi put poslije izbijanja pandemije.

Na telefonskoj sjednici koja je održana danas donesena je odluka da UFC može održati evente u Las Vegasu ove subote i naredne.

Ukoliko sve bude prošlo po planu, naredni UFC-ovi eventi ne bi trebali doći u pitanje.

Savezna država Nevada prošla je prvu fazu popuštanja mjera zbog koronavirusa, a druga počinje u petak kada će između ostalog biti dozvoljen rad teretanama, kafićima, casinima itd.

Tako će Dana White opet imati priliku da okupi svoje borce u APEX kompleksu koji je u potpunosti prilagođen svim potrebama boraca te svim uslovima potrebnim za normalno održavanje priredbi.

Naravno, iste će se i dalje odvjati bez publike uz najmanji mogući broj ljudi u dvorani koji može omogućiti normalno odvijanje događaja.

UFC je inače zakazao do kraja juna još nekoliko priredbi, ali za sada je zvaničnu dozvolu dobio samo za ove dvije. Naravno, održavanje sljedećih isključivo će ovisiti o tome kako će proći pomenute dvije.

Osim dvije UFC-ove, dozvolu za održavanje dobile su i dvije priredbe Top Rank Boxinga.

Za kraj samo dodajmo kako je posljednji UFC-ov event u Las Vegasu održan 7. marta kada je u T-Mobile Areni bilo prisutno preko 15,000 gledalaca.

Dok je Nevada bila ‘zabranjena’ eventi najjače svjetske MMA organizacije održavali su se u Jacksonvilleu, na Floridi.

Visoko.co.ba/sportsport.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE