Lokalne TemePriča o otvorenju KSC "Mladost" u Visokom

Priča o otvorenju KSC “Mladost” u Visokom

U Visokom je 28. novembra 1986. godine svečano otvoren KSC “Mladost”, sportski objekat koji je u to doba bio zaista ogroman projekt, ali i uspješno realizovan od strane kompletne zajednice.
Još 8. maja 1984. godine Skupština opštine je donijela odluku o izgradnji sportske dvorane u Visokom, da bi 17. jula te godine izvršeno iskoličavanje i izravnjavanje terena. Prema građevinskim knjigama, zvaničan početak izgradnje bio je u ponedjeljak, 6. augusta 1984. godine.
Mnogo više o istorijatu visočke dvorane govori Zdenko Antović, proslavljeni visočki sportista i jedan od učesnika na otvorenju dvorane 28. novembra 1986. godine.
Neven Krajišnik / Visoko.co.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE