ZanimljivostiČišćenjem tavana čovjek pronašao sliku vrijednu 12,2 miliona eura

Čišćenjem tavana čovjek pronašao sliku vrijednu 12,2 miliona eura

Amerikanac, Carl Sabatino, je tokom čišćenja svog tavana, sasvim slučajno pronašao Picassovu sliku vrijednu 12,2 miliona.

Kaže kako je kao dijete često viđao tu sliku kako visi na zidu u stanu njegove pokojne tetke, ali ju je nakon nekog vremena samo izgubio iz vida i nije je vidio sve do sada.
Kada je na tavanu pomjerio mašinu za šivenje slika mu je iznenada pala u krilo.

Tu sliku je kupio njegov tetak Nicky Verrastro tokom Drugog svjetskog rata. Naime, kao vojnik američke vojske, sliku je kupio od uličnog prodavača u Londonu za samo 9 funti.

S obzirom na to da se radilo o veoma staroj slici odlučio ju je odnijeti na procjenu vrijednosti u aukcijsku kuću, a bio je šokiran kada je saznao koliko zaista vrijedi.

Riječ je bila o Picassovoj zaboravljenoj “Gospođi sa šeširom”, čija vrijednost je procijenjena na 12,2 miliona eura.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE