SvijetBiden stigao u Ženevu

Biden stigao u Ženevu

Predsjednik SAD-a Joe Biden stigao je danas u Ženevu, gdje će se sutra sastati s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, objavila je Bijela kuća.

Prema pomenutim izvještajima, avion američkog predsjednika sletio je u Ženevu u 16.16 časova.

Sastanak u Ženevi održaće se na inicijativu Washingtona i biće prvi samit Rusije i SAD-a još od sastanka Putina s bivšim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom u Helsinkiju 2018. godine.

Iz Kremlja je saopšteno da će lideri razgovarati o trenutnom stanju u odnosima Rusije i SAD-a i izgledima za njihov dalji razvoj, strateškoj stabilnosti i aktuelnim pitanjima na međunarodnom nivou, uključujući borbu protiv pandemije kovida 19, javio je TASS.

Sutrašnji sastanak Putina i Bidena biće prvi otkako je američki predsjednik izabran za predsjednika SAD-a.

Visoko.co.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE