BiHU Srebrenici održan sastanak na temu razvoja privrede Srebrenice i susjednih opština...

U Srebrenici održan sastanak na temu razvoja privrede Srebrenice i susjednih opština nakon Razvojno-investicione konferencije “Srebrenica 2015”

Danas je u Srebrenici, u organizaciji Ambasade Kraljevine Holandije u Bosni i Hercegovini, održan okrugli sto koji je predstavljao prvi sastanak na temu razvoja privrede ove i susjednih opština nakon Razvojno-investicione konferencije “Srebrenica 2015”.
Ovom sastanku su prisustvovali zamjenica šefa misije Ambasade Holandije u BiH Loes Lammerts, Brigitta Groenland iz Razvojne agencije za promociju investicija iz Holandije, predstavnik međunarodne organizacije UNDP Alex Prieto, načelnici privrede svih pet opština regije Birač, kao i uspješni privrednici ovog kraja.

Pred početak okruglog stola Loes Lammerst je rekla da je holandska ambasada tu da vidi na koji način može da pomogne Srebrenici i ostalim opštinama, odnosno cijeloj regiji, da može da nastavi dalje, te da holandska razvojna agencija može da ponudi svoje znanje, tehničku pomoć i drugu vrstu ekspertize tamo gdje je najpotrebnije.

Predstavnica Razvojne agencije za promociju investicija iz Holandije, Brigitta Groenland, rekla je da je bilo riječi i o šumarstvu, o poljoprivredi, o proizvodnji hrane i da tu, u stvari, Holandija može puno učiniti.

Načelnik Opštine Srebrenica Ćamil Duraković je rekao da su nakon konferencije spojili ljude.
“Ono što je važno da smo u nekom kontinuitetu dešavanja oko ekonomskog jačanja, odnosno razvijanja”, rekao je Ćamil Duraković.

Uspješni privrednik iz Zvornika Miladin Mijatović, vlasnik kompanije “Smrčak” koja se bavi otkupom gljiva, ljekovitog bilja i šumskih plodova sugerisao je predstavnicima vlasti svoje i drugih opština da otvore poseban šalter za privredu i poseban šalter za ostale građane.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE