ZDKKulturaFestival filma djece i omladine - vizuelni identitet predstojećeg festivala uradio Zdravko...

Festival filma djece i omladine – vizuelni identitet predstojećeg festivala uradio Zdravko Cvjetković

Ekran, Udruženje tehničke kulture ZDK  i  Udruženje mladih umjetnika Sarajevo
uz podršku Grada Zenica  od  04. do 06. decembra u Multiplexu Ekran Zenica organizuju
XVII FESTIVAL FILMA DJECE I OMLADINE ZENICA i  7. SARAJEVO YOUTH FILM FESTIVAL – ZENICA

Festival filma djece i omladine je najstarija manifestacija ovakvog tipa u Bosni i Hercegovini  koja svake godine potiče mlade autore, prvenstveno učenike osnovnih škola i i članove sekcija tehničke kulture na kreativnost i izražavanje putem filma kao medija i umjetnosti.  Promjenom kursa , te uključivanjem i retro programa Sarajevo Youth Film Festivala koji targetuje mlade ljude , u svom 17. izdanju  okreće se višednevnom konceptu, za koji  u narednim godinama očekujemo da preraste u međunarodni okvir. Posebno raduje činjenica da smo na ovaj način  po prvi put  otvorili  novi vid saradnje između javnog, nevladinog i privatnog sektora
( Multiplex Ekran – Udruženje tehničke kulture ZDK, Udruženje mladih umjetnika Sarajevo i Grad Zenica).


Posebno zadovoljstvo i čast nam je što ćemo prvi dan festivala ugostiti  režisera Stevana Filipovića  i  glavne  protagoniste filma „PORED MENE,  a drugi dan festivala  dio produkcijske ekipe  i FM Jam tima  će zeničkoj publici i gostima predstaviti film „SOUL TRAIN“.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE