ZanimljivostiOvako bi trebao izgledati novi Stamford Bridge

Ovako bi trebao izgledati novi Stamford Bridge

Chelsea planira pretvoriti Stamford Bridge u stadion koji će imati 60 000 sjedišta i koji će koštati preko 600 miliona funti, a izgradnja bi trebala trajati tri godine. Potpisivanje ovog projekta će najvjevovatnije biti održano narednog ljeta.
Trenutni kapacitet Stamford Bridgea iznosi 41 798 mjesta i klubu kakav je Chelsea treba veći stadion. Pretpostavlja se da Plavci neće morati igrati na drugom stadionu prije 2017. godine iako bi izgradnja novog Stamford Bridgea trebala početi narednog ljeta. Plan je da Chelsea na novom stadionu zaigra u sezoni 2020/21.

Kao što možete vidjeti na slikama stadion će biti izgrađen od velikih stupova od cigli koji će biti povezani staklom. Ukupno će biti 264 takva stupa.

U periodu kada ne budu igrali na Stamford Bridgeu, Plavci će najvjerovatnije boraviti na Wembleyu, ali neće ga koristiti u punom kapacitetu, već ukupno 50 000 sjedišta.

Vlasnik Chelseaja Roman Abramovič unajmio je slavnu švicarsku arhitektonsku firmu Herzog & de Meuron da dizajnira novi Stamford Bridge, a ista firma je dizajnirala i prelijepu Allianz Arenu, kao i Ptičje gnijezdo u Pekingu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE