BiHKulturaKoncert Zorana Jančića - "35 umjetničkih godina"

Koncert Zorana Jančića – “35 umjetničkih godina”

Ciklus koncerata //MAESTRO//​ Vas poziva na solistički koncert pijaniste Zorana Jančića povodom obilježavanja 35 godina umjetničkog rada. Na programu koncerta djela J.S.Bacha, Fazila Saya i Karolya Krombholza.
Koncert će se održati u ​ponedjeljak, ​07.​12. 2015. s početkom u 19 sati u svečanoj sali Doma Oružanih snaga u Sarajevu (ul. Zelenih Beretki 2). Ulaz na koncert je slobodan.
​Zoran Jančić iza sebe broji na stotine koncerata održanih diljem Evrope i svijeta. Nakon studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi svjetski renomirane profesorice Pavice Gvozdić, usavršavao se kod pijanističkih legendi 20. stoljeća, Evgenija Timakina, Rudolfa Kehrera i Leonida Brumberga. Dobitnik je niza nagrada i priznanja. Nastupao je s vodećim orkestrima i na svim značajnijim muzičkim festivalima u regionu. Održao je preko 40 dobrotvornih koncerata diljem Evrope za Bosnu i Hercegovinu, Sarajevo i Muzičku akademiju u Sarajevu u periodu od 1994. do 2001. godine. Redovni je profesor na klavirskoj katedri Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu.
Posebnost koncerta su dva djela koja će premijerno biti izvedena u Sarajevu. Prvo djelo dolazi iz Turske, Paganini Variations koje je komponovao Fazil Say, a drugo djelo iz Mađarske, 12 etida “Muzički portreti” koje je komponovao mađarski kompozitor Karoly Krombholz.
Pratite koncert na facebooku:

​Poslušajte pijanistu Zorana Jančića na YOUTUBE​
DOBRODOŠLI VI I VAŠI PRIJATELJI!​

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE