Lokalne TemePolitikaNova sistematizacija u Općini za kraj ili za novi početak

Nova sistematizacija u Općini za kraj ili za novi početak

Kako saznaje Visoko.co.ba u pripremi je nova sistematizacija radnih mjesta u Općini Visoko. Bit će to druga po redu sistematizacija od Lokalnih izbora 2012.godine. Motiv ove nove sistematizacije bi mogao biti nova upošljavanja na račun poreznih obveznika, ali više je vjerovatno da bi se ovim manevrom trebala osigurati radna mjesta “stručnjacima” koji su dovedeni raznoraznim linijama i uhljebljeni u proteklom periodu, tako da bi nova sistematizacija mogla značiti “zakucavanje” njihovih statusa kako ne bi bili ugroženi revizijom koja će svakako uslijediti nakon narednih izbora.

Nova sistematizacija također može značiti i svjesnost kraja vladajuće strukture s jedne strane ili priprema za novi početak u drugoj varijanti. Ova druga opcija bi bila pogubna za porezne obveznike koji svojim sredstvima plaćaju “ekonomske stručnjake” i vizionare iz javnog proračuna koji vjerovatno u realnom životu i svijetu ekonomije nisu sposobni rukovoditi i najobičnijim štandom na pijaci.

Ne bi nas iznenadilo kada bi novom sistematizacijom dobili još neku službu i nekon novog pomoćnika kao oblik zahvalnosti za lojalnost, ali isto tako možda bi red bio da nakon dvije godine konačno dobijemo pomoćnika načelnika u službi za finansije.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE