ZanimljivostiBoja koja će obilježiti 2016. godinu

Boja koja će obilježiti 2016. godinu

Početkom decembra, osim uzbuđenja radi praznika koji nam stižu, modna industrija s nestrpljenjem iščekuje saznati koja će to boja obilježiti godinu pred nama.

Riječ je o nijansi koja će prevladavati u izlozima trgovina, na tubicama lakova za nokte, predmetima za uređenje doma… Pantone je ove godine predstavio ne samo jednu nijansu, nego dvije, kao simbol fluidnosti koju sve više viđamo u modi i kulturi.

2016. godinu obilježit će nježne, romantične nijanse – rose quartz i serenity.

„Ovaj dosta jednostavniji pristup boji se podudara s društvenim pokretima ravnopravnosti i fluidnosti, većom udobnosti potrošača da koriste boju kao oblik izražavanja, generacijama koje se manje brinu o ulogama i otvorenom razmjenom digitalnih podataka, što nam je otvorilo oči različitom pristupu korištenja boje.“, poručili su iz Pantonea.

Oni preporučuju da ih kombinujete zajedno ili uz metalik tonove, zelenu, ljubičastu i sve nijanse žute i ružičaste.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE