Lokalne TemeSportTri medalje za Visočane na SP u karateu

Tri medalje za Visočane na SP u karateu

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u tradicionalnom karateu, učestovala je od 2. do 6. Decembra 2015.godine na Svjetskom Fudokan prvenstvu u tradicionalnom karateu, a koje se održalo u Beogradu – Republika Srbija. U konkurenciji 42 zemalje i preko 1500 takmičara, naša reprezentacija je ostvarila odličan rezultat osvojivši 20 medalja, od kojih: 4 zlatne, 5 srebrenih i 11 bronzanih. Iz Karate kluba “Visoko” medalje su osvojili:

Senahid Bulut 1.mjesto, borbe junior;

Senahid Bulut 3.mjesto, Fuku – Go  juniori;

Sađid Bulut 3.mjesto, Fuku – Go  juniori;

Reprezentaciju BiH predvodio je predsjednik Redžep Građan, potpredsjednik Momir Popović, selektor Salih Grbić i treneri Mato Dujmović, Relja Kovač, Duško Šipka, Amar Alajmović, Mersiha Delalić, Radivoje Maunaga, Mirsada Operta i Mile Vuković. Na prvenstvu su sudile i sudije iz BiH, a to su: Haris Mulahasanović i Hajruš Zumberović – Bata.

Prije prvenstva održan je kongres na kojem su bili predstavnici 62 zemlje, a na kojem su donesene važne odluke za tradicionalni karate u svijetu. Održan je i seminar za sudije gdje su naša dva suca uzela učešće i time utvrdili svoje znanje, da bi potom na samom takmičenju svoj posao odradili kvalitetno. Samo takmičenje je donijelo dosta uzbuđenja, jer su u izuzetno jakim konkurencijama naši reprezentativci nastavili kontinuitet osvajanja medalja. Naravno za postizanje odličnih rezultata potrebno je znanje, pa i sreća, a ovo drugo je svakako nekim reprezntativcima nedostajalo u datim trenucima. Međutim, mi smo zadovoljni postignutim, a pred nama je sigurno još svjetlija budućnost.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE