BiHEntitetske vlade ne uplaćuju novac za finansiranje Međureligijskog vijeća BiH

Entitetske vlade ne uplaćuju novac za finansiranje Međureligijskog vijeća BiH

Danas je u Sаrаjevu, u prostorijаmа Međureligijskog Vijećа u Bosni i Hercegovini, održаnа vandredna sjednicа Izvršnog odbora Međureligijskog vijećа.
Na sjednici je razmatrana teška finansijska situacija Međureligijskog vijeća u Bosni i Hercegovini te je Izvršni odbor zauzeo slijedeći stav:

“Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini se zbog izostanka uplata Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srpske, koje su se za to obavezale Protokolom o saradnji s Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini, nalazi u veoma teškoj finansijskoj situaciji. I dalje očekujemo od nadležnih institucija sa kojima Međureligijsko vijeće u BiH ima potpisane Protokole o saradnji, a još uvijek nisu ispunili svoje obaveze, da izmire svoje finansijske obaveze prema Vijeću u što skorijem vremenu kako ne bi došlo do prestanka funkcionisanja Vijeća”, navodi se u saopćenju Međureligijskog vijeća BiH.

Međureligijsko vijeće se zahvalilo Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice Vijeća ministara BiH i Vladi Brčko distrikta koji su ispunili preuzete obaveze prema Međureligijskom vijeću u BiH i izvršili uplate novčanih sredstava za 2015. godinu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE