Lokalne TemeVrijeme je da u Visokom konačno počnu svirati i pjevati muzičari koji...

Vrijeme je da u Visokom konačno počnu svirati i pjevati muzičari koji su rođeni poslije Velikog potopa

Nova godina se bliži i pošteno je postaviti pitanje da li će se u Visokom organizovati doček Nove godine na otvorenom. Prošle godine smo bili svjedoci planskog ukidanja takvih događaja. I dok su se strukture na vlasti radovale i veselile negdje na obalama Jadranskog mora, u Visokom su uvedene zabrane i restrikcije, provjeravani su kafići koji su radili a javna okupljanja su bila zabranjena. Ukratko, u Visokom je u novogodišnjoj noći uvedena neka vrsta policijskog sata. Šta se to dešava sa našim gradom u kojem se ukida “proslava” Nove godine, jer to nije u duhu vjere, dok u isto vrijeme ljudi koji su ukinuli sve proslave, slave tu istu Novu godinu negdje u bjelosvjetskim elitnim hotelima.

Na ovo se može dodati i plansko prebacivanje kulturnih dešavanja iz centra grada u Prijeko, za vrijeme manifestacije Dani trgovine, kulture i sporta, koje se pokazalo kao vrlo loš potez, jer je klijentela koja je posjećivala pomenuta dešavanja u Prijekom bila malobrojna i mahom starija od osamdeset godina, uz prisustvo oba roditelja, naravno. Da se ne bi desilo i ove godine da se pojavi neki rustikalan pjevač koji bi privukao samo Metuzalema i njemu slične, potrebno je na vrijeme zahtjevati sredstva za organizaciju dočeka Nove godine u Visokom, na otvorenom, i na vrijeme organizovati program. U Visokom postoje mladi i talentovani muzičari i grupe koje ispunjavaju sve uslove da u noći prelaza sa stare godine u novu upotpune ugođaj svojim izvedbama.

Na ovaj način bi Visoko popravilo ukupni dojam koji je vrlo loš, jer se u Visokom već odavno ne dešava ništa vrijedno pomena, a druga prednost je ta što bi na ovaj način afirmisali i stimulisali naše sugrađane koji sviraju, vježbaju, žive tu blizu nas a mi ih skoro i ne poznajemo. Vrijeme je da u Visokom konačno počnu svirati i pjevati muzičari koji su rođeni poslije Velikog potopa, za slušaoce koji su također rođeni poslije, jer do sad je bio običaj da se sve prilagođava osobama koje su bile savremenici dinosaurusa ili ništa nije bilo. Još samo ostaje pitanje da li ima dobre volje i želje da se u Visokom organizuje nešto na otvorenom, a ne da bude kao do sada, da samo “marice” budu otvorene i to za sugrađane koji eto, bacaju petarde u Novoj godini…


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE