BiHKulturaArmin Muzaferija: Polako osvajam tursko tržište, Amerika je zemlja u kojoj bih...

Armin Muzaferija: Polako osvajam tursko tržište, Amerika je zemlja u kojoj bih mogao živjeti

On je zadovoljan usjesima u godini iza nas, a posebno zbog činjenice da je nakon višegodišnje pauze publiku obradovao albumom “Na srcu potpisan“.

Prava kompozicija

– Imam dosta razloga za zadovoljstvo. Do kraja godine imat ću još tri koncerta, a ulazak u 2016. zajedno sa prijateljima dočekat ću u hotelu “Han“ na Bjelašnici, gdje ću goste zabavljati i 1. januara – kaže na početku razgovora Armin Muzaferija.

Do kraja godine Muzaferija će 18. decembra održati i koncert u turskoj Bursi.

– Polako, ali sigurno osvajam i tursko tržište. Ove godine sam održao 20-tak koncerata, što je veliki uspjeh. To je došlo kao rezultat pjesme “Teško vrijeme“, koju sam interpretirao i na turskom jeziku. Također, imam dobru saradnju isa TRT-om, koji emitira moje spotove. Sigurno da će se u narednom periodu desiti i duet sa nekim od kolega iz Turske, ali još čekamo pravu kompoziciju – kaže Armin.

Naša dijaspora

Već početkom godine pjevač iz Visokog putuje na veliku turneju po Sjedinjenim Američkim Državama u sklopu koje će održati desetak koncerata.

– Ovo će biti treći put da se družim sa našom dijasporom. Svaki novi boravak u SAD-u za mene je veliko isustvo. To je definitivno zemlja u kojoj bih mogao živjeti. Nakon povrataka sa ove turneje planiram snimiti i spot za pjesmu “Samo ti“  – ističe Armin.

Njegova višegodišnja želja je prigodan koncert u Domu mladih, a kako kaže već se uveliko radi na ovom projektu.

– Mislim da nakon drugog albuma imam dovoljno pjesama za jedan lijep koncert i druženje sa publikom u glavnom gradu BiH. On će se sigurno desiti u aprilu ili oktobru naredne godine. Naravno, sve to zahtijeva veliku organizaciju i to će definitivno biti moj koncert karijere. Već sada podršku su mi obećali brojni partneri i sponzori, koji su uz mene sve vrijeme. Također, u planu su veći nastupi u Zenici, Tuzli, Mostaru i Bihaću – kaže Muzaferija.

Sebe više ne vidim na Eurosongu

Svojevremeno je Armin imao ambicije da predstavlja BiH na Eurosongu, ali sada sebe više ne vidi na ovom muzičkom takmičenju.

– Sada to više nije muzički festival i takmičenje pjesama, nego više karneval i pou u kojem je pjesma skoro pa nebitna. Sve je manje pravih pjevača i kompozicija, koji se na takmičenju jednostavno utope u ovom karnevalu i ostanu potpuno neprimijećeni. I pored toga mislim da je za našu zemlju dobro što smo se vratili na Pjesmu Evrovizije, jer imamo priliku da predstavimo BiH milionima ljudi širom svijeta – smatra Muzaferija.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE