Lokalne TemePolitikaPrihvaćen prijedlog Lejle Imamović (DF) da se slijedeća sjednica Kluba Bošnjaka...

Prihvaćen prijedlog Lejle Imamović (DF) da se slijedeća sjednica Kluba Bošnjaka DN PFBiH održi u Visokom

Delegati Kluba Bošnjaka Doma naroda Parlamenta Federacije danas su posjetili općinu Travnik kao sjedište Srednjobosanskog kantona. Iako do sada nije bilo u praksi da se sjednice klubova održavaju van zgrade Parlamenta, ovaj saziv donio je odluku da neke od sjednica održi i na drugim destinacijama, kako bi se što više približili potrebama i problemima koji su prisutni u svakom od kantona. Posjetioci su u pratnji premijera Srednjobosanskog kantona i načelnika općine Travnik, obišli uže jezgro grada, te su ih domaćini upoznali sa problemima koje ima ova općina i kanton.

Jedina visočka delegatkinja DN PFBiH Lejla Imamović (DF) predložila je delegatima da sljedeću sjednicu Kluba Bošnjaka organizuju u Zeničko-dobojskom kantonu, u općini Visoko.

„Razloga za posjetu općini Visoko je mnogo, ali jedan od njih jesu i Bosanske piramide, od kojih i Zenica i Sarajevo, ali i cijela Bosna i Hercegovina mogu imati veliku korist. Smatram da mi kao članovi ovog zakonodavnog tijela možemo i trebamo podržati ovu priču.“ istakla je Imamović.

Prijedlog je prihvaćen, te će 17 delegata ovog doma Parlamenta FBiH, početkom naredne godine, u ovisnosti od datuma zakazivanja naredne sjednice, posjetiti općinu Visoko, gdje će se održati i sjednica Kluba Bošnjaka Doma naroda PFBiH.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE