Drvna industrija SECOM d.o.o. Visoko sponzor Novogodišnjeg turnira

1079
Među ovogodišnjim partnerima Novogodišnjeg malonogometnog turnira – Memorijal Midhat Ahić nalazi se i Drvna industrija SECOM d.o.o. Visoko. Turnir se ove godine igra od 23. do 27. decembra u KSC “Mladost”  po već prepoznatljivom i ustaljenom rasporedu nakon čega ćemo saznati i trinaestog osvajača sada već prepoznatljivog sportskog događaja u cijeloj Bosni i Hercegovini.
Sjedište, kao i proizvodni pogoni Drvne industrija SECOM, nalazi se u Visokom. S više od 20 godina iskustva, prvenstveno kvalitetom proizvoda, nametnuli su se kao jedan od lidera u oblasti drvne industrije u Bosni i Hercegovini.
 
U posjedu su 1.200 m3 sušioničkih kapaciteta, najrenomiranijih svjetskih proizvođača (MUHLBOCK). Kompletan ciklus sušenja se odvija prema najsavremenijim programima. Firma se nalazi na 13.000 m2, u privatnom je vlasništvu i zapošljava 100 radnika.
“SECOM doo Visoko je respektabilna firma u oblasti proizvodnje masivnih lijepljenih drvenih bukovih ploča, namještaja i briketa po zahtjevima kupaca na domaćem i tržištu EU. Rukovodstvo firme se pridružuje općim nastojanjima da sa svojim ukupnim djelovanjem postigne optimalnu potrošnju prirodnih resursa i izbjegne zagađivanje zemlje, zraka i vode te ugrožavanje zdravlja ljudi, biljaka i životinja”