Lokalne TemeOdržano predavanje o dijabetesu kao i komplikacijama vezanim za dijabetes

Održano predavanje o dijabetesu kao i komplikacijama vezanim za dijabetes

Predstavnici Udruženja oboljelih od dijabetesa “Dijabet” i JU “Dom zdravlja” Visoko, u okviru projekta “Preuzmite kontrolu i spriječite komplikacije” u ambulanti porodične medicine TIKA Moštre, održali su 14.12.2015.godine edukativno predavanje za osobe koje boluju od dijabetesa.

Cilj ove edukacije je bio preventivni nivo zdravstvene  zaštite kojim se želi ukazati na značaj održavanja ciljnih vrijednosti glikemije i glikoliziranog hemoglobina (HbA1c) kod osoba koje boluju od dijabetesa. U okviru ovog projekta su realizirana besplatna mjerenja glikoliziranog hemoglobina kod svih zainteresiranih pacijenata, a u cilju dobivanja podataka o regulaciji bolesti kod pojedinaca kao i otkrivanja novooboljelih od dijabetesa.

Ovoj edukaciji su prisustvovale osobe sa područja koja pripadaju Ambulanti porodične medicine TIKA Moštre.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE