Lokalne TemeLejla Imamović (DF) glasala visočki za radnike "Veme" bez obzira na uzdržanost...

Lejla Imamović (DF) glasala visočki za radnike “Veme” bez obzira na uzdržanost Kluba DF-a

U prošlosti smo bili svjedoci situacija kada su visočki poslanici u Skupštini ZDK za vrijeme glasanja o nekim tačkama Dnevnog reda kada je u pitanju bilo Visoko doslovno bježali iz skupštinske sale. Visočka poslanica Lejla Imamović iz Demokratske fronte danas je demonstrirala šta znači “glasati visočki” i kako se brane visočki interesi i interesi onih koji su na izborima glasali za nju. U prvoj tačci Dnevnog reda o rebelansu budžeta ZDK, a u kojoj je bio i Amandman vezan za uposlenike RK Vema na osnovu kojeg će Vlada ZDK uplatiti 240.000KM od prodaje “Veme” za 33 radnika Veleprometa-maloprodaja d.o.o Visoko, Lejla Imamović je glasala suprotno od stava Kluba svoje stranke. Ovim povodom zatražili smo i izjavu od Lejle Imamović:

“Poslanici često ne znaju za šta glasaju? Zašto? Zato što im se podmeću amandmani na samoj sjednici, često i nekoliko minuta prije nego se trebaju izjasniti o istim. Dva amandmana Vlade ZDK koja se tiču rebalansa budžeta sadrže 11 izmjena, među kojima je i amandman kojim će se riješiti uvezivanje staža za 33 radnika Veleprometa Visoko. Ovi amandmani predstavljaju kukavičje jaje Vlade ZDK. Amandman o rješavanju statusa radnika Veleprometa treba da provuče i druge sramne izmjene budžeta, jer je Vlada ZDK svjesna da u skupštinskim klupama sjedi sedam poslanika iz Visokog, čiji sugrađani godinama čekaju na uvezivanje radnog staža. Uspjeli su ovaj put i samo zbog radnika Veleprometa moj glas će biti biti ZA rebalans budžeta, iako mislim da su ostale stavke u amandmanu I sramne. Pravo i pravda nije jedno te isto, a isto tako moral i politika nisu jedno te isto.”

Glasanje je na kraju završeno tako što su 24 poslanika glasala ZA, 10 ih je bilo UZDRŽANO, a glasova PROTIV nije bilo. Svih 7 visočkih poslanika na kraju glasanja je bilo ZA.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE