Lokalne TemePozitivno VisokoPodjela novogodišnjih paketića u Udruženju "Budi mi prijatelj"

Podjela novogodišnjih paketića u Udruženju “Budi mi prijatelj”

Danas se sa početkom u 12:00h u Udruženju građana Omladinska romska incijativa „Budi mi prijatelj“ održao niz kreativnih radionica za najmlađe i podjela paketića.

Nešto detaljnije o ovom događaju rekla nam je Melina Halilović: „Udruženje građana Omladinska romska incijativa „Budi mi prijatelj“ u saradnji sa organizacijom World Vision i ove godine će obradovati djecu sa paketićima. Pripremili smo jednu zabavu za djecu u prostorijama našeg udruženja, gdje će biti održane radionice gdje će djeca pisati svoje čestitke i želje vezane za novogodišnje praznike, a poslije radionica dijelit ćemo paketiće. Ove godine smo uspjeli da obezbijedimo 190 paketića za djecu uzrasta od godinu do četrnaest godina. Zahvaljujući organizaciji World Vision smo uspjeli da obezbijedimo te paketiće. Mi smo bili ti koji su pakovali paketiće, zajedno sa našim volonterima kojim se ovom prilikom zahvaljujem jer su nam bili na ispomoći, ovih dana, prilikom pakovanja paketića i održavanja radionica. Mjesec dana unaprijed smo pripremali ovu aktivnost gdje smo upisivali djecu koja se prijave na spiskove, kako bismo znali koliko nam je potrebno paketića ove godine da podijelimo. Uspjeli smo da upišemo 190 djece koji će dobiti paketiće.“

Kako je izgledalo današnje druženje i podjela paketića možete pogledati na sljedećim fotografijama ali i na našoj facebook stranici.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE