Lokalne TemeSuša Commerc kupio KTK u Prijekom za 3,1 milion KM

Suša Commerc kupio KTK u Prijekom za 3,1 milion KM

Danas je u izvršnom sudskom postupku Osman Suša (Suša Commerc) kupio dio KTK Visoko u Prijekom, a vrijednost prodaje je oko 3,1 milion KM. Prodaja je pokrenuta ranije od strane Konzuma za dug koji je nastao u vrijeme dok je direktor KTK bio Asmir Hodžić. Kako saznaje Visoko.co.ba iz KTK najavljuju žalbu jer navodno postoje neki dijelovi ovog kompleksa koji su nacionalizirani i predmetom su restitucije.

Osman Suša je ponudio cifru koja se tražila i sada ima rok od 30 dana za uplatu. Ranije je vještak procijenio objekat na 9,3 miliona KM, a po zakonu trećina je dovoljna da bi se objekat i prodao.

Nakon današnje prodaje slijedi sudski izvršni postupak. Na prvom mjestu je Poreska uprava, zatim Konzum (20.000KM plus kamate), a zatim i tužbe radnika.

U objektima koji su danas prodati trenutno radi 70 radnika, a kada prodaja bude i izvršna menadžment KTK će morati Obućaru u kojoj rade preseliti na neku novu lokaciju.

Prodati objekat sačinjavaju sve proizvodne jedinice od kapije u Prijekom i to: Sitna koža, Obućara, par magacina, pomoćni pogon sa pripadajućim zemljištem.

Slijedi žalbeni postupak nakon kojeg će Suša Commerce postati vlasnik ovog, najinteresantnijeg, dijela KTK Visoko koji je ujdno i na najboljoj lokaciji u Visokom.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE