SportKošarkaCedevita bolja od Crvene Zvezde u Beogradu

Cedevita bolja od Crvene Zvezde u Beogradu

Derbi meč 18. kola ABA lige odigrali su večeras u Beogradu Crvena zvezda i Cedevita, a pobjedu je odnio gostujući tim.
Cedevita je slavila rezultatom 80:79, a meč je u svoju korist riješila u posljednjoj četvrtini, kada je na scenu stupio sjajni Jacob Pullen, koji je samo u tom periodu ubacio 15 poena. Crvena zvezda je uoči posljednje dionice imala dvocifrenu prednost, ali se gosti iz Zagreba nisu predavali do posljednjeg trenutka utakmice i na kraju upisali zlata vrijednu pobjedu. U finišu utakmice odvijala se prava drama. Crvena zvezda je u 39. minuti imala prednost od 76:74, a onda je Bilan prije kraja pogodio trojku za vodstvo Cedevite. Pullen je potom doveo svoj tim do +3, ali je na drugoj strani Gudurić pogodio trojku za 79:79. Nekoliko sekundi prije kraja, Jović je faulirao Pullena koji je išao na liniju slobodnih bacanja. Amerikanac je pogodio prvo, pa zatim promašio drugo bacanje i Zvezdi je ostalo vrlo malo vremena da pokuša izbjeći poraz. Trener domaćih nije imao pravo na time out, a pobjedu Beograđanima pokušao je donijeti Kinsey, ali je promašio. Cedevita je slavila sa 80:79 i počelo je njihovo veliko slavlje usred Pionira. Pullen je sa 24 poena bio najefikasniji igrač Cedevite, a Bilan je dodao pet poena manje. U ekipu poraženog domaćina, najviše se istakao Miller sa 19 ubačenih poena, dok je Zirbes ubacio 17. U pobjedi Cedevite učestvovala su i dva bh. košarkaša, ali se nijedan nije upisao u strijelce. Nemanja Gordić je na terenu proveo 25, a Džanan Musa tri minute.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE