Lokalne TemeReagovanja čitalaca: Da li JKP "Visoko" miješa organski i kruti otpad i...

Reagovanja čitalaca: Da li JKP “Visoko” miješa organski i kruti otpad i kao takav odvozi na “Mošćanicu”?

Općina Visoko iz javnog proračuna godišnje izdvaja oko 500.000KM za odvoz krutog otpada iz Visokog na regionalnu deponiju “Mošćanica”. Visoko nema kvalitetno rješenje zbrinjavanja krutog otpada koji odvozi JKP “Visoko” i koji rađani plaćaju. Samim tim još je gora situacija sa organskim otpadom koji nastaje u fabrikama mesa ili u fabrikama koje se bave proizvodima od kože.

Nikad nije pronđeno kvalitetno rješenje ni za otpad iz Preventa. A kako svjedoče fotografije koje nam je poslao jedan naš čitatelj koji je pratio kamion JKP Visoko koji je navodno izašao iz kruga Preventa i nastavio put “Mošćanice” postoji opasnost da se otpad iz Preventa miješa sa krutim otpadom iz domaćinstava i kao takav suprotno svim ekološkim normama odvozi na “Mošćanicu”.

organski otpad, jkp visoko 1Nadamo se da će stići i demanti iz Preventa i JKP “Visoko” ovim povodom, a u interesu javnosti i svih građana, uz napomenu da nas je čitalac obavijestio da posjeduje još fotografija koje će potvriditi njegovu sumnju.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE