Lokalne TemePozitivno VisokoLokalni tim ASuBiH Visoko i Ilijaš organizuju trodnevni kamp "Winter magic" u...

Lokalni tim ASuBiH Visoko i Ilijaš organizuju trodnevni kamp “Winter magic” u Visokom

Loklani tim Visoko Asocijacije srednjoškolaca u BiH u saradnji sa lokanim timom Ilijaš Asocijacije srednjoškolaca u BiH organizuje zimski kamp pod nazivom ‘’Winter magic’’ u periodu od 15. do 17.01.2016 godine. u planinarskom domu na Zbilju, Visoko.
Cilj projekta je aktvirati i podstači mlade na aktivizam u lokalnim zajednicama.
Ciljana grupa su mladi drugih iz trećih razreda srednje škole iz: Breze, Istočnog Sarajeva, Sarajeva, Fojnice, Zenice, Visokog i Ilijaša, koji će imati priliku prisustvovati trodnevnom kampu.
Prvi dan, 15.01.2016. godine ( petak) mladi će prisustvovati radionicama: ‘’ TEAM BUILDIN- identificiranje problema mladih u lokalnoj zajednici’’, ‘’Psihodrama’’, ‘’ Watch meeting’’ i prezentaciji ‘’ Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini’’. Cilj ovih radionica jeste aktivirati mlade iz različitih lokalnih zajednica,i podstači ih aktivizmu i volontiranju, ukloniti predrasude i identificirati probleme koji povezuju već pomenute lokalne zajednice.
Drugi dan, 16.01.2016. godine ( subota), učesnici će prisustvovati radionicama: ‘’ Rješavanje identificiranih problema mladih u lokalnoj zajednici’’, ‘’ Diskriminacija’’ i ‘’ Strateška komunikacija’’, ‘’ Lobiranje’’ i ‘’ Fundraising’’. Cilj radionica jeste da napravimo uličnu akciju koja će se bazirati na identificiranom problemu, također, učesnici će imati priliku razviti vještine dobrog lobiranja i organizovanja ’’ Fundraising’’ aktivnosti. Razgovarat ćemo o diskriminaciji međe mladima, i razviti im vještine strateške komunikacije.
Treći dan, 17.01.2016. godine (nedjelja) proći ćemo kroz kratku evaulaciju kampa, i realizovati uličnu akciju, a nakon toga slijedi posjeta Konjičkog kluba ‘’ Visoko’’. Rezultat cjelokupnog projekta su zasigurno 25 srednjoškolaca sa usvojenim znanjem u fundraisingu, strateškoj komunikaciji i sposobnosti da prepoznaju predrasude i stereotipe u svom okruženju, i zasigurno 25 jako motivisanih srednjoškolaca koji će težiti ka promjeni. Takvi mladi će pridonijeti razvoju svoje lokalne zajednice u cjelini.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE