Lokalne TemePolitikaNova uhljebljavanja u Općini kao ukras nove sistematizacije

Nova uhljebljavanja u Općini kao ukras nove sistematizacije

U strogoj tajnosti priprema se nova sistematizacija radnih mjesta u Općini Visoko. Pisali smo već ranije o tome u decembru prošle godine. Naše pisanje se nije svidjelo autorima novog “uhljebljavanja” i “preuhljebljavanja” postojećih kadrova. Zbog toga se ova sistematizacija radi u strogoj tajnosti, a ide se do te mjere da se na papirima nigdje ne navode imena nego samo brojevi, na ovakvim metodama pozavidjela bi i inkvizicija, s tim da smo mi u 2016.godini i društvenom sistemu gdje bi transparentnost trebala biti na prvom mjestu, bar tako pričaju pred svake izbore.

Kako saznaje Visoko.co.ba u novoj sistematizaciji osim preraspodjele nekih uposlenika na nove pozicije na račun poreznih obveznika i iz javnog proračuna trebali bi dobiti između četiri i šest novih uposlenika. Bilo bi nam drago da nas demantuju iz Općine i da taj broj bude nula, jer i postojeći uposleni su višak u odnosu na ono šta rade i kakav interes Visoko ima od njih.

Kako nakon sastanaka OIO SDA Visoko sve izvjesnije postaje da Amra Babić neće dobiti priliku za drugi mandat kao kandidatkinja ove stranke tako se i mnoge stvari privode kraju i moraju biti dovršene do oktobra. Sistematizacija koja slijedi bit će druga po redu od Lokalnih izbora 2012.godine. Motiv ove nove sistematizacije pored dodatnih uhljebljavanja svakako je i pokušaj “betoniranja” radnih mjesta “stručnjacima” koji su dovedeni raznoraznim linijama i uhljebljeni u proteklom periodu kako ne bi bili ugroženi budućom revizijom koja će svakako uslijediti nakon Lokalnih izbora.

Nova sistematizacija također može značiti i svjesnost kraja vladajuće strukture s jedne strane ili priprema za novi početak u drugoj varijanti. Ova druga opcija bi bila pogubna za porezne obveznike koji svojim sredstvima plaćaju “ekonomske stručnjake” i vizionare iz javnog proračuna koji vjerovatno u realnom životu i svijetu ekonomije nisu sposobni rukovoditi i najobičnijim štandom na pijaci.

Ne bi nas iznenadilo kada bi novom sistematizacijom dobili još neku službu i nekon novog pomoćnika kao oblik zahvalnosti za lojalnost, ali isto tako možda bi red bio da nakon dvije godine konačno dobijemo pomoćnika načelnika u službi za finansije.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE