ZDKNova oprema na Porođajnom odjelu

Nova oprema na Porođajnom odjelu

Danas je u Službi za ženske bolesti, perinatologiju i neonatologiju Kantonalne bolnice Zenica priređena svečana ceremonija otvaranja novopremljene Službe. Odgovarajući protokol o donaciji Kantonalnoj bolnici potpisan je između ZDK, Grada Zenice, Turske općine Kartepe i kompanije Howon Otomotiv.

Vrijednost donirane opreme je oko 490 hiljada eura.
Korejsko-turska kompanija Howon Otomotiv, na inicijativu turske općine Kartepe potpuno je opremila Službu za ženske bolesti, perinatologiju i neonatologiju Kantonalne bolnice Zenica, donacijom čija je vrijednost procijenjena na oko 1 milion KM, a čije svečano uručenje obavljeno danas popodne.

Nabavljena je potpuno nova oprema od CT i ultrazvučnih aparata, bolničkih kreveta sa elektronskim komandama, porođajnih, operacionih stolova, ormara. Čak 52 stavke sa nekoliko stotina komada opreme stigli su tokom vikenda, uz dijagnostičke uređaje i popratnu opremu.

Na ceremoniji upriličenoj na Porođajnom odjelu, govorili su v.d. direktora Kantonalne bolnice Zenica Rasim Skomorac, gradonačelnik Zenice Husejin Smajlović, premijer ZDK Miralem Galijašević.

Sa turske strane, o realizaciji donacije govorili su direktor kompanije Howon Otomotiv Džem Kurtis, načelnik turske općine Kartepe Husein Uzulmez, te turski ambasador u BiH Džihad Erginaj.

Svim učesnicima ovog projekta uručene su prigodne zahvalnice i priznanja.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE