Lokalne TemePolitikaJasmina Zubić (SDP): Kada će se Zakon o šumama naći na dnevnom...

Jasmina Zubić (SDP): Kada će se Zakon o šumama naći na dnevnom redu sjednice Doma naroda?

Postupajući u skladu sa aktom Vlade Federacije BiH na dostavljeno poslaničko pitanje od strane visočke poslanice Jasmine Zubić na 4. redovnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH održanoj 17.11.2015.godine, a koje se odnosi na Zakon o šumama – Kada će se Zakon o šumama naći na dnevnom redu sjednice Doma naroda?, ministar Šemsudin Dedić dao je slijedeći odgovor:

Vlada Federacije BiH je na svojoj 10. sjednici održanoj 09.06.2015.godine donijela Zaključak V.broj: 682/2015, kojim je, između ostaog, formirala Radnu grupu koja će pružiti stručnu pomoć Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u pripremi teksta Nacrta zakona o šumama i zadužila Ministarstvo da, uz stručnu pomoć Radne grupe i u saradnji sa nadležnim kantonalnim ministarstvima, Savezom općina i gradova Federacije BiH, šumsko – privrednim društvima, naučnim i drugim nadležnim institucijama što hitnije pripremi tekst Nacrta zakona o šumama i dostavi Vladi Federacije BiH na razmatranje i dalju proceduru. U toku su završne aktivnosti koje se provode u cilju pripreme teksta Nacrta zakona o šumama i na usaglašavanju stavova interesnih strana po pojedinim pitanjima iz oblasti šumarstva koja će biti uređena predmetnim propisom.

poslanicko pitanje, jasmina zubic, januar 2016

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE