Lokalne TemeCirkus ponovo dolazi: Od drugorazrednih klovnova ćemo napraviti "umjetnike" svjetske klase, i...

Cirkus ponovo dolazi: Od drugorazrednih klovnova ćemo napraviti “umjetnike” svjetske klase, i sve to od našeg novca

Da je sve jasnije da je politička kampanja, bar kada su u pitanju press saopštenja koja objavljuju budžetski mediji, uveliko počela, to već znamo. Svakodnevno se preko medija, koji mjesečno dobivaju “platu” iz budžeta, obavještavaju stanovnici Visokog o “uspjesima” lokalne izvršne vlasti. Također, fotografije kao popratni dio tih press saopštenja se obrađuju u raznim foto programima, kako bi se u prvi plan glorificirala “glavna politička figura” naše općine. Iz razloga tog, nije ni čudo što već odavno u Visokom kruži vic, da će do Izbora 2016. godine, u slučaju da se ponove neke kandidature slike istih izlaziti i na paštetama.

Zakon ponude i potražnje je ono što vlada tržištem i, osnovni zakon poslovanja. Prodaješ ono što se traži, i tu tezu su uveliko politički budžetski uhljebi shvatili, te uz mogućnosti koje im trenutna funkcija omogućava agresivno koriste. U izbornoj godini plaćanje oglasa i press saopštenja, koji imaju za svrhu vlastitu političku kampanju, predstavlja klasičnu zloupotreba budžetskog novca, a to se u Visokom svakim danom sve više i više radi. Također, činjenica je da se sva važnija ostvarenja općine vezuje za lik i djelo pojedinaca koji svojim parama ni pekaru hljeb ne plaćaju, ali to im ne smeta da parama iz javnog proračuna grade tzv. “kult ličnosti”. Postavljamo jasno pitanje. Gdje je u svoj ovoj priči vladajuća stranka, čiji karovi iz izvršne vlasti razbacuju se novcem poreznih obveznika. Ili i oni čekaju da vide šta će biti sa onim kreditom od 10.000.000KM i mogu li se kako ugraditi u njega, a obaveze vraćanja istog prepustiti narednoj garnituri vlasti za koju se nadamo da će biti normalna u odnosu na postojeću?

Glavni problem u Visokom je taj što su sve stranke podijeljenje na dvije frakcije u svojim redovima. Jedni su lojalni aktuelnim rukovodstvima koja se mahom ulizuju i podanički odnose spram izvršne vlasti ne bi li dobili neku budžetsku mrvicu, dok drugi negiraju svoje predsjednike i taj odnos u kojem su opozicija samo u onoj mjeri dok ne dobiju neku sadaku iz javnog sektora.

Za kraj, jedno je sigurno, cirkus ponovo dolazi, i ponovo će se odigrati predstave za pamćenje. Od drugorazrednih klovnova ćemo napraviti umjetnike svjetske klase, i sve to od našeg novca. Ponovo će se na kafama prepričavati FB prepucavanja ove dvije političke figure, ne shvaćajući da se svi kuhaju u istom loncu šuplje priče koja će na kraju biti ili prosuta ili ostavljena na trpezi unutarstranačke borbe za prevlast u čoporu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE