Lokalne TemePotencijalno klizište u Prijekom

Potencijalno klizište u Prijekom

U neposrednoj blizini, kako ga nazvaše, Kulturnog centra u Prijekom koji je sve u međuvremenu postao osim Kulturnog centra i spomenika gluposti svih visočkih turkofila koji je izgrađen na zemlji na koju prava polaže nekoliko visočkih familija, kako to fotografija pokazuje nalazi se potencijalno klizište.

Iz pravca Prijekog sa lijeve strane uz rijeku Fojnicu fotografija pokazuje jasno pucanje zemlje čiji uzrok može biti više faktora, od nekontrolisanog vađenje šljunka iz rijeke Fojnice do same izgradnje pomenute građevine.

Nadati se da iz nostalgije spram onih koji su donirali sredstva za izgradnju građevine koja je trebala simbolizirati prijateljstvo dvije općine, nasuprot prehladama uposlenika biblioteke i neriješenog pitanja zagrijevanja iste, Kulturni centar neće završiti u rijeci Fojnici pa će tako preko Fojnice u rijeku Bosnu, iz Bosne u Dunav, iz Dunava u Kara denis pa u otadžbinu.

(Foto: Edin Šahinović)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE