Lokalne TemePolitikaReformsko, trezorsko - monarhostička vlast u Visokom ne "benda" ni 1% one...

Reformsko, trezorsko – monarhostička vlast u Visokom ne “benda” ni 1% one koji se zovu Zakonodavna vlast

Općinsko vijeće Visoko prihvatilo je inicijativu vijećnika Dejana Šćepanovića (SDP) i obavezalo se da će u roku od trideset dana zavisno od vremenskih prilika riješiti pitanje saobraćaja i sigurnosti učenika osnovne škole Safvet-beg Bašagić.

Nakon toga od nadležne službe Šćepanović dobija odgovor kako “ležeći policajci” i nije baš najbolje rješenje ovog problema.

Da li je zaista to dobro rješenje ili nije u ovom slučaju nije ono što mi problematiziramo. Ovdje je pitanje koliko uopšte Izvršna vlast “benda” Zakonodavnu vlast. U normalnim okolnostima Izvršna vlast bi trebalo da izvršava ono što joj naloži Zakonodavna vlast. Međutim u Visokom, osobito od 2012.godine i famozne “Reforme javnog sektora”, odnosno uvođenja trezorskog poslovanja, uspostavljena je monarhistička vlast kojoj odluke Općinskog vijeća, pitanja i inicijative vijećnika koje smo birali na Lokalnim izborima ne znače ništa! Dokaza je na stotine, a dovoljno je samo podsjetiti se na broj neodgovorenih vijećničkih pitanja.

Ponašanje nadležne Službe kao i same Izvršne vlasti u  ovom slučaju u najmanju ruku je kršenje zakona.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE