Lokalne TemePrivredaDženan Hodžić: Nakon istraživanja odlučio sam se za maline

Dženan Hodžić: Nakon istraživanja odlučio sam se za maline

Područje na kojem se prostire općina Visoko poznato je po kvalitetnom i povoljnom zemljištu za razvoj svih oblasti poljoprivrede. Zbog toga, primarna poljoprivredna proizvodnja predstavlja jednu od prioritetnih grana kojom se bavi lokalno stanovništvo.

Dženan Hodžić prije četiri godine odlučio se za uzgoj malina.

“Dobio sam parcelu na raspolaganje i počeo se baviti proizvodnjom krompira te paprike. Uslijedio je uzgoj lubenica koje u našim krajevima također dobro uspijevaju. Sve to me je motiviralo da počnem razmišljati o zaradi, stoga sam se nakon istraživanja odlučio za maline”, rekao je Hodžić. Njegovu priču donosimo u video prilogu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE