Lokalne TemeKo su uopšte Halim Zukić i Amra Babić da bi oni dijelili...

Ko su uopšte Halim Zukić i Amra Babić da bi oni dijelili 1.500.000KM kapitalnih ulaganja kako je njima ćeif?

Ko su uopšte Halim Zukić i Amra Babić da uzimaju sebi za pravo da za predizbornu kampanju svoje stranke ili sebe lično zloupotrebljavaju 1.500.000KM iz kapitalnih ulaganja!? Šta to oni sebi uzimaju za pravo? Kako oni tako i svi oni koji su bili na sastancima mjesnih odbora, a kasnije i u Velikoj sali Općine Visoko!? Jel to oni misle da onih 33,4% dobijenih glasova prije četiri godine daje im legitimitet da se tako ponašaju i da novac poreznih obveznika troše na predizborne kampanje lažući po selima kako će naivnim mještanima koje posmatraju kao birače i nikako drugačije za 25.000KM riješiti putnu infrastrukturu kako ko biva “seljaci” ne bi hodali po blatu!? Pa svako normalan zna da sa 25.000KM ne može ni malo veću avliju asfaltirati, a kamo li riješiti putnu infrastrukturu u nekom selu. Ili se možda ide na Munib varijantu da se samo zakrpe rupe pred izbore. Međutim zar nisu Muniba baš zbog tog “Munibovanja” i istjerali iz stranke!?

Dakle, oni sa svojih mizernih 33,4% osvojenih glasova kao stranka žele da upravljaju životima i mišljenjima nas 66,6%. E to neća baš tako moći kako su oni zamislili. Još gora je statistika u slučaju načelnice Babić, ona je dobila povjerenje 29,7% Visočana i želi da upravlja sa 1.500.000KM na način da ništa ne pita onih 70,3% i to na način da je navodno formirana Komisija za ta kapitalna ulaganja koja se nije pitala ništa nego im je samo donesen papir koji je prethodno popunjen i koji su samo morali da potpišu.

Ako pogledamo zvanični dokument OO SDA Visoko kako su to oni zamislili da potroše 1.500.000KM novca iz javnog proračuna u izbornoj godinu i u kapitalna ulaganja onda jasno i ciljano vidimo da 90% tog novca zamišljeni je da se potroši na selu. Potpuni jasno i zašto, jer 70% biračkog tijela i dolazi sa sela. U čaršiju je zamišljeno ako smo dobro vidjeli da se uloži svega 70.000KM i to najveći dio ondje oko hotela Centar, da nam se ko biva malo fontana sredi i taj trg. Računica OO SDA je jasna i simpatičan je to pokušaj. Evo mi ćemo uložiti javni novac kod vas na selo, a vi ćete nam dati mandat da kandidujemo za nečelnika nekoga sa gradskom adresom stanovanja. I to bi bio novi metod i formula pobjede SDA u Visokom i pobjede grada nad selom kao što je prije četiri godine formula bila, neka se za načelnika kandiduje što više kandidata sa sela i neka im se razvodne glasovi kako bi i sa mizernih 29,7% glasova mogli imati brend načelnicu.

kapitalna2016

Sa druge strane metoda načelnice da potroši javnih 1.500.000KM je bila drugačija i imala je drugačiji smisao. Svjesna da je odbačena od strane OO SDA Visoko bila je prinuđena jedinoj metodi koja je preostala, a to je ista metoda koju je primjenio i Munib Alibegović prije četiri godine. Udovolji opoziciji da imaš dovoljno ruku u Vijeću da to izglasaš, a onda šta ti ostane investiraj tamo gdje očekuješ najviše glasova u slučaju nezavisne kandidature. Jasno je da se ovdje radi o potkusurivanjima sa ostalim vijećnicima. Po mjestu realizacije ulaganja kapitalnih sredstava kako je to načelnica zamislila jasno se vidi kome se daje podrška. Od Tramošnjika gdje neko ima vikendicu do Upovca i Seoče odakle dolazi neki vijećnik.

U svemu tome impresivna je pasivna uloga tzv. “opozicije” u Visokom. Od njih se niko ne oglašava i njima je sve ovo sasvim normalno da SDA potroši 1.500.000KM plus onih 200.000KM iz drugih fondova a da pri tome oni statiraju u kukuruzima.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE