Lokalne TemeČabaravdići i Karavdići tužbama žele vratiti oduzetu im imovinu koja se rasprodaje...

Čabaravdići i Karavdići tužbama žele vratiti oduzetu im imovinu koja se rasprodaje kao vlasništvo KTK Visoko

Pred sami kraj prošle godine, tačnije 28.12.2015.godine za 3,1 milion KM prodat je dio KTK u Prijekom. Prodati objekat sačinjavaju sve proizvodne jedinice od kapije u Prijekom i to: Sitna koža, Obućara, par magacina, pomoćni pogon sa pripadajućim zemljištem.

ktk prijeko skicaPrije pet dana (22.02.2016.godine) odgođena je prodaja dijela KTK preko puta Pošte u Visokom. Radi se o lokaciji površine 170m2. Procjenjena vrijednost objekta je 142.038,00KM. Novac od eventualne prodaje bi išao putem Poreske uprave za izmirenje doprinosa KTK Visoko.

karavdici tuzba ktk 2Međutim kako saznaje Visoko.co.ba porodice Čabaravdića i Karavdića podnijele su tužbe protiv ovih prodaja navodeći da je imovina koja je predmet prodaje oduzeta od tih porodica u prošlom sistemu i da ista treba biti vraćena stvarnim vlasnicima. Kako nadalje saznajemo i KTK Visoko je podnio žalbu na Rješenje o dosudi pa će, kako sada stvari stoje, kompletna priča o prodaji dijelova KTK Visoko ući u jedan dug i neizvjestan sudski proces.

karavdici tuzba ktk 1


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE