Admir Babić (SDP): Krećemo u borbu za promjene koje svi željno iščekujemo godinama

1467
Foto: Admir Babić

Poštovani i dragi sugrađani i sugrađanke,

MARKETING

ovim putem objavljujem svoju kandidaturu za mjesto u Gradskom vijeću Grada Visoko, u kojem želim da dam glas svakom građaninu kako bismo se svi zajedno izborili za bolju lokalnu zajednicu i bolju budućnost svih nas. Socijaldemokratska partija (SDP) BiH je stranka kroz koju sam dobio priliku da pređem jedan dio puta prema boljitku našeg grada, kojem su promjene, više je nego očigledno, potrebne i to hitno! Na Lokalnim izborima 15. novembra moći ćete me potražiti na BROJU 5 liste GO SDP BiH Visoko.

Rođen sam 9. augusta u Sarajevu, a porijeklom sam iz visočkog naselja Arnautovići gdje sam odrastao i gdje i danas planiram budućnost sa svojom porodicom. U Visokom sam završio osnovnu i srednju školu, nakon čega sam upisao Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu, od kojeg sam, naposlijetku, morao odustati zbog teške finansijske situacije. Ipak, nisam želio odustajati od svojih snova te sam, radeći kao konobar, uspio da sam sebi finansiram studiranje. Sve to mi je donijelo diplomu Fakulteta za menadžment i poslovnu ekonomiju Univerziteta u Travniku, gdje sam upisao i master studije.

Trenutno sam zaposlen u kompaniji ‘Nuhanović’ d.o.o. Breza, gdje radim na mjestu šefa poslovnica –trgovačkih radnji.

Oženjen sam i otac jednog djeteta.

Tokom svog života veliku pažnju posvetio sam humanitarnom radu, koji je jedan od najvrijednijih dijelova mog životnog puta, a posebno sam se zalagao za pomaganje lokalnoj zajednici u cjelini, od čega najviše izdvajam pomoć mladim bračnim parovima, te pomoć djeci sa poteškoćama u razvoju, s obzirom na to da je u Visokom inkluzija ovih članova naše zajednice u društvene tokove veoma slabo izražena…

Upravo to će biti moje glavne misije i to su moji planovi ukoliko dobijem vaše povjerenje i postanem dio novog saziva Gradskog vijeća Grada Visokog, gdje se planiram nastaviti boriti za bolje sutra svih građana Visokog, bez lažnih obećanja. Planiram borbu za one realne, svakodnevne potrebe svakog mog sugrađanina, sa kojima itekako suosjećam, jer sam i ja kroz život osjećao iste teškoće koje danas osjećaju moji sugrađani, kojima želim pomoći.

Pored toga, neki od glavnih ciljeva za koje se moja stranka, moje kolegice, kolege i ja zalažemo su:

– Uspostavljanje fonda koji će finansijski pomoći pokretanje 100 novih poslovnih subjekata u četiri godine (start up);
– Imenovanje stručnih, odgovornih i hrabrih osoba na pozicije u javnim preduzećima i ustanovama;
– Smanjenje cijena komunalnih usluga, odnosno cijena vode i vodosnabdijevanja, korištenja kanalizacije i odvoza smeća;
– Osnivanje Kancelarije za radnička prava, koja će savjetovati i zastupati radnike koji smatraju da su im povrijeđena prava na radu;
– Pružanje organizovane i sistematske podrške najugroženijim članovima društva;
– Obezbjeđivanje prostora – savjetovališta i podrške za mlade;
– Razvoj amaterskog sporta i umjetnosti, odnosno amaterskih sportskih, umjetničkih i kulturnih društava;
– Stvaranje uslova da Visoko postane čišći, sigurniji i zdraviji grad za život;
– Organizovanje edukacija i povećanje planiranih sredstava za podršku poljoprivrednicima;
– Transparentnu i otvorenu Gradsku administraciju i demokratsku lokalnu samoupravu u Visokom!

Pomozite mi da postanem glas svakog prosječnog Visočanina u Gradskom vijeću, a to možete učiniti vašim glasom na Lokalnim izborima ovog novembra. Podržite me kao kandidata BROJ 5 sa liste GO SDP BiH Visoko, ali i moje ostale kolegice i kolege, kako bismo zajedno počeli borbu za promjene koje svi željno iščekujemo već godinama!

 

Visoko.co.ba/Admir Babić (SDP BiH) Facebook page

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.