Admir Babić (SDP): Šta Gradske službe i JKP “Visoko“ poduzimaju o rješavanju problema neadekvatnog odlaganja otpada na javnim i zelenim površinama?

117
Admir Babić
Admir Babić

Gradski vijećnik Admir Babić, dana 27.05.2021. godine podnio je nadležnoj službi, Gradskoj komunalnoj inspekciji, JKP „Visoko“, sljedeće pitanje.

MARKETING

Šta gradske službe i JKP “Visoko“ poduzimaju o rješavanju problema neadekvatnog odlaganja otpada na javnim i zelenim površinama?

Na dostavljeno pitanje tražim pisani i usmeni odgovor.

Obrazloženje

Činjenica je da u našem gradu postoji ogroman broj divljih deponija, kao i da se uz obale rijeka odlaže raznorazni otpad. Postoji li strategija rješavanja ovog problema i zašto gradska komunalna inspekcija ne odgovara na upite i sugestije sugrađana, pa i samih vijećnika? Također, primjetno je neadekvatno odlaganje ostataka hrane po trotoarima (najviše na mostovima), pa Vas ovim putem molim da obratite pažnju na ove male, ali za nas građane bitne probleme.

Visoko.co.ba / Redakcija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.