Admir Dedić (SDP): LED ekran (ne)opravdana investicija

648

Ono što svakom posjetitelju Grada Visoko ne može promaći a da ne vidi je veliki Led ekran na samom ulazu u Grad. Slagao bih kad bih rekao da ne izgleda lijepo a mislim da tako misli i većina građana a i posjetitelja. Led ekran je postao glavna tema ovih dana.
Ono što većina građana ne zna je da je postavljen od sredstava koja su namijenjena za zaštitu okoliša.

Međutim, ono što meni smeta a mislim i većini neutralnih građana je sadržaj koji se objavljuje na navedenom led ekranu.Moj je prijedlog da se pored hvalospjeva na račun vladajuće većine u Gradu Visoko za završene projekte ( upitno čijom zaslugom i čijim novcem) objavljuju stvari koje su stvarna istina.


Znamo da je to novac nas poreznih obveznika i ustvari umjesto hvalospjeva nekome trebalo bi da piše, hvala Vam dragi građani što uredno plaćate porez pa od tog novca smo napravili to i to.Na led ekranu bi trebalo redovno objavljivat i nivo zagađenosti zraka u Visokom, zajedno sa uputama građanima kako da se ponašaju shodno tim vrijednostima. Na taj način bi se makar malo opravdala uložena sredstva a i građani bi imali neku korist od istog.

Izvor: Facebook page Admir Dedić, potpredsjednik GO SDP Visoko

Komentari

komentara