Admir Dedić (SDP): “Ležeća opasnost” na cesti

1234

Svjedoci smo velikom broju “ležećih policajaca” na regionalnoj cesti Visoko-Kiseljak.

Međutim, ako želite da vidite kako to izgleda kada se “ležeći policajci” koji bi trebalo da uspore saobraćaj postave nestručno i bez poštivanja propisa o postavljanju uzdignuća na cesti dovoljno je da napravite krug do mjesne zajednice Buci.

U prilogu slike iz Pravilnika JP Ceste FBiH.

Svakako da podržavam postavljanje ovakvih objekata na naše ceste jer svjedoci smo sve većeg broja saobraćajnih nesreća na području našeg Grada, nažalost sa tragičnim posljedicama.

Međutim, treba misliti i o sigurnosti onih koji su aktivni učesnici saobraćaja za volanom.
Postaviti “ležećeg policajca” na regionalnoj cesti na samom izlasku iz krivine, a znak upozorenja tik pored istog ležećeg je u najmanju ruku van pameti. Zato postoje ovakvi Pravilnici i treba ih poštovati.

Pored ležećih policajaca, postoji mnogo drugih stvari kojima se može pokazati briga za đake.
Npr. na Bucima ne postoji adekvatno autobusko stajalište gdje bi se djeca sklonila od kiše i snijega dok čekaju autobus.

Imamo škole koje su pokrivene azbestnim pločama za koje je naučno dokazano da su kancerogene. U stoljeću u kojem živimo, neshvatljivo je da imamo takve škole.

Zato bih pozvao nadležna ministarstva da povedu računa o ovim stvarima i da počnu konkretnim stvarima pokazivati brigu o nama i našoj djeci.

Nadležne inspekcijske organe bih pozvao da obiđu regionalnu cestu Visoko-Kiseljak, poznatu kao “cesta smrti”!

Izvor:  FB Page Admir Dedić, potpredsjednik GO SDP Visoko

Komentari

komentara