Naslovnica Preporuka Muzika Adnan Teskere...

Adnan Teskeredžić Trio promoviše album “Putovanja”: Muzika pomaže da zaboravite sve loše

U Coloseum Clubu večeras će se održati promocija prvog studijskog albuma "Putovanja" jazz/fusion benda Adnan Teskeredžić Trio, a publika će, osim izvedbi s novog albuma, imati priliku čuti i neke starije.

56

Pripreme za koncert ovog trija u Coloseum Clubu traju već mjesec dana, a kako je rekao Adnan Teskeredžić, očekuju veliki odziv publike. On se nada kako će ovo biti lijepa noć, a želja im je da Sarajevo ima ovakva dešavanja i radnim danima, a ne samo vikendom.

“Imamo i gosta iz Makedonije, to je Aleks Petkovski koji svira kaval i koji je svirao i na albumu. Svirat ćemo sve stvari s albuma, između ostalog i kompoziciju ‘Ohrid'”, rekao je Teskeredžić.

Iako su dvije kompozicije s albuma posvećene njegovim roditeljima, Adnan ističe da je cijeli album zapravo posvećen svima koji su imali teške gubitke u životu, jer muzika liječi i pomaže da se zaboravi sve loše u životu.

Pored Aleksa, na albumu je gostovao i Vedran Tomičić na električnoj gitari
te poznati sarajevski jazz gitarista Bojan Dizdarević. Trio će sutra nastupiti u Visokom, a sljedećeg mjeseca u Tuzli i Mostaru.

Adnan Teskeredžić Trio je jazz/fusion bend iz Sarajeva koji je nastao prije četiri godine. Pored Adnana, trio čine još Lordan Muzaferija i Kenan Glavinić. Album “Putovanja” je njihov prvi studijski album koji u suštini govori o odlasku duša i njihovom putovanju na bolji svijet.

klix.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.