Aerodrom u Cirihu će angažovati robote za čišćenje prostorija

155

Aerodrom u Cirihu planira uvesti robote koji će čistiti prostorije, kao i automate za prodaju maski te osposobiti dodatne prostorije za putnike koji čekaju da se ukrcaju na let. Sve ove novine dolaze nakon što aviokompanije planiraju povećati broj letova nakon pandemije.
Reuters piše da aviokompanije poput Lufthanse, Swiss International i Edelweiss Air planiraju povećati svoje usluge u narednim sedmicama jer brojne države počinju otvarati svoje granice narednog mjeseca.

MARKETING

Osoblje aerodroma u Cirihu su pripremili prostorije za ponovno pokretanje aviosaobraćaja, a bit će angažovana i aerodromska policija koja će brinuti i nadzirati sigurnosne mjere koje će biti u smjernicama saveznih zdravstvenih vlasti.

Ovi koraci uključuju i češće čišćenje svih površina pogotovo rukohvata i kolica za prtljag, a na raspolaganju će biti i stotine dezinfekcionih sredstava, kao i pleksiglas ploče koje će nalaziti na svim pultovima i na taj način doprinijeti održavanju fizičke distance.

Da bi se izbjeglo stvaranje gužvi, pasoške kontrole će se vršiti na većem broju pultova, a mjesta na kojima se čeka za ukrcavanje u avion bit će prostranija kako bi se mogla ispoštovati fizička distanca.

Swiss International apeluje na putnike da prilikom ukrcavanja nose maske i prekriju i nos i usta. Osim pojačanog čišćenja svih prostorija i pultova, putnicima će prilikom ulaza biti dodijeljene i dezinfekcione maramice.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara