Ajla Čaušević ne prestaje nizati uspjehe

501

Naša mlada sugrađanka i učenica trećeg razreda Gimnazije “Visoko” kojoj smo već pripisali epitete spisateljice, ilustratorke, volonterke i humanitarke ne prestaje sa svojim radom te se ovaj put ostvaruje na polju filma.

Na takmičenju za najbolji film na temu borba protiv korupcije u organizaciji Medijske inicijative i Centra za razvoj omladinskog aktivizma (Croa) – “Znanje IN, korupcija OUT” Ajla je sa svojim filmom koji je sama snimala, režirala, napisala scenario i montirala osvojila 3. mjesto.

Ono što je još bitno napomenuti je to da je film u rublici “Procjene mogućeg pozitivnog efekta na publiku u smislu promovisanja teme”,dobio najviše bodova od mnogobrojnih pristiglih radova.

Dodjela nagrada je održana u hotelu Hollywood u Sarajevu gdje su prisutni mogli uživati u cjelodnevnom druženju te u prezentaciji Radenka Udovičića (Medijske inicijative) na temu uloga medija u borbi protiv korupcije, medijske navike i medijska pismenost te u prezentaciji istraživanja u borbi protiv korupcije u monitorisanim gradovima/općinama.

Interaktivnu diskusiju na temu kako motivisati zajednicu i mlade za borbu protiv korupcije i kako preventirati korupciju u obrazovanju su vodili Dženana Aladžuz (Infohouse) i Marko Antonio Brkić (Sveučilište Hercegovina). Prisutni su mogli dijeliti svoja iskustva i mišljenja o korupciji. Direktorica projekta je Bojana Šutvić.

Ajli čestitamo na uspjehu i zahvaljujemo na njenom radu kojim se trudi da poboljša životnu sredinu i svijest mladih ljudi. Želimo joj puno sreće u daljem radu.

Komentari

komentara