Naslovnica ZDK Politika Saznajemo: Ak...

Saznajemo: Ako BH Blok sastavi novu vladu ZDK mandatar SDP-a će biti iz Maglaja, a u igri su Mahmutagić, Kapić i Bradarić

295

Kako saznaje Visoko.co.ba iz izvora bliskih KO SDP ZDK u četvrtak će biti održana proširena sjednica predsjedništva ove stranke nakon koje će SDP ponuditi ime novog premijera ZDK.

Već ranije je bilo glasanja unutar Opštinskih organizacije ove stranke i od 12 organizacija njih 10 je predložilo aktuelnog predsjednika KO SDP ZDK Senaida Begića. Kako saznajemo Begić je prihvatanjem mandata 27.11.2018.godine u Federalnom parlamentu koji je dobio u izbornoj jedinici 5 već tada opredijelio se za nastavak političke karijere u Federalnom parlamentu i u Kantonalnoj organizaciji SDP ZDK.

Visoko.co.ba ekskluzivno saznaje da će nakon sastanka u četvrtak SDP ponuditi za premijera kandidata iz Maglaja, a u igri su čak tri imena.

Mirsad Mahmutagić aktuelni načelnik općine Maglaj.

Jasminko Kapić šef Kluba zastupnika SDP-a u Skupštini ZDK, i nosilac liste za Kantonalnu Skupštinu.

Mehmed Bradarić bivši načelnik općine Maglaj i delegat u Domu naroda Parlamenta BiH u mandatu 2010-2014.

Podsjećamo na proteklim Općim izborima SDP u Maglaju je pobijedio na svim nivoima vlasti po ukupnom broju glasova pa su tako za Skupštinu ZDK dobili 4.157 glasova, za Federalni parlament 3.610 i za Državni parlament 3.684 glasa što je vjerovatno i razlog zašto SDP u ZDK želi premijera po zaslugama birača iz Maglaja.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.