Naslovnica Lokalne Teme Negativno Visoko Ako ste nekom...

Ako ste nekome trebali dati tal i ako ste se trebali ugradit, uradite to ali ne skrnavite “Partizan”!

1248

Tako se to desi kada preko javnih nabavki posao dobije firma iz Mostara koja nema osjećaja niti poznaje zgradu na koju ugrađuje svoja vrata koja odudaraju od svega što je simbol grada “Partizan”. Navodno je zbog ove javne nabavke i jedna osoba zaposlena u Općini smijenjena sa funkcije, jer “smeta” u “normalnom” obavljanju poslova javnih nabavki.

Međutim, sam pogled na vrata ugrađena na zgradi nekadašnjeg Sokolskog doma, današnjeg Partizana koji su nam preci ostavili u trajni amanet i izgradili vlastitim donacijama, asocira na apsolutno odsustvo osjećaja za lijepo, za minimum ukusa.

Ako je neko trebao da se ugradi u tender, ako je neko trebao da uzme neki tal, nije to sporno, uzmite, ali nemojte skrnaviti jedno od najpoznatijih i najkultnijih gradskih mjesta. Dosta što su ovi prije vas poskidali one sokole sa zgrade koji su ih tobože onakve neuke asocirali na četništvo.

Ali je interesantno i simptomatično te potpuno suprotno predizbornim obećanjima kako javne poslove po Visokom dobijaju firme iz Banja Luke, Širokog Brijega, Kiseljaka, Zenice… Najnoviji primjeri su ova smiješna vrata na Partizanu koja su ničim izazvani postavili radnici firme iz Mostara, baš kao i što su na Gradskom kinu prozore postavljali radnici firme iz Bratunca!?

Toliko i o tom lokalpatriotizmu.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.