Aktiv vjeroučitelja i MIZ Visoko bogatim programom obilježili 12. rebiu-l-evvel – Dan rođenja Muhammeda a.s.

664

U subotu, 9. novembra 2019. godine, Aktiv vjeroučitelja i Medžlis Islamske zajednice Visoko održali su niz zajedničkih manifestacija, povodom 12. rebiu-l-evvela dana rođenja Muhammeda a.s.. U ovim manifestacijama učestovao je veliki broj učenika osnovnih i srednjih škola sa područja MIZ Visoko, čime je na izuzetno lijep način obilježen ovaj za muslimane značajan datum.

MARKETING

Prije podne namaza oko 400 učenika u Bijeloj džamiji proučilo je zajedničku hatmu svim šehidima i nevino stradaloj djeci u protekloj agresiji na Bosnu i Hercegovinu.

Poslije podne namaza učenici u pratnji vjeroučitelja, glavnog imama prof. Midhat ef. Čakalovića i predsjednika Aktiva vjeroučitelja Visoko prof. Haris Goraka su upriličili šetnju gradom do Trga žrtava genocida u Srebrenici i učenje fatihe. Nakon toga je u KC “Altindag” proučena hatma dova, prikazan crtani film o životu Muhammeda a.s., organizirana posjeta izložbi Kur’ana “Kur’anom ti po srcu pišem” vlasnika i autora izložbe mr. sc. Nusreta Omerike, kao i druženje sa kaligrafom Edib Rašid Huseinagićem.

Nakon akšam namaza je održana promocija knjige “Odgoj Salahudinove generacije i povratak u Jerusalem”, na kojoj su promotori bili: mr. Edin Dedić i Jusuf Džafić, prof. Moderator je bio prof. Haris Gorak.

Cjelodnevna aktivnost učenika i vjeroučitelja Visokog je bila u znaku Poslanika a.s i razveselila je srca svih učesnika i prisutnih.

 

Visoko.co.ba/MIZ Visoko

Komentari

komentara